Τα απαραίτητα του νεσεσέρ στις διακοπές

Όπως σας υποσχέθηκα στο προηγούμενο post, ήρθε το άρθρο που αφορά στα απαραίτητα του νεσεσέρ στις διακοπές. Τα καλοκαίρια γενικά δεν βαφόμαστε τόσο, και λόγω θερμοκρασίας (ό,τι βάζουμε λιώνει αβίαστα) αλλά και λόγω του ότι τον περισσότερο καιρό τον περνάμε στην παραλία, οπότε δώρον άδωρον να κάτσεις να βαφτείς (όχι δεν είμαι υπέρμαχος του μακιγιάζ στην παραλία).

Για τις διακοπές μου προτίμησα ένα νεσεσέρ από τα Oysho (τα έχω κάνει χρυσά or what?) το οποίο ανήκει στην σειρά που έχει βγάλει για το γυμναστήριο. Το είχα πάρει πριν καιρό, και τώρα δεν το βρίσκω στο επίσημο site. Εν πάσει περιπτώση είναι ένα μικρό νεσεσέρ και για να καταλάβετε περίπου το μεγέθός του, χώρεσα τα εξής:

 1. Ενυδατική κρέμα
 2. Foundation
 3. Concealer
 4. Ρουζ
 5. Μάσκαρα
 6. 3 κραγιόν και 1 lip balm
 7. Ξυραφάκι
 8. Πινέλο foundation
 9. Πινέλο ρουζ
 10. Πινέλο σκιάς
 11. Εργαλείο για βλεφαρίδες
 12. Κολώνια
 13. Αποσμητικό

Η ενυδάτωση είναι μια διαδικασία που δεν πρέπει να παραλείπουμε χειμώνα-καλοκαίρι. Μετά την παραλία το πρόσωπό μας χρειάζεται τη μέγιστη ενυδάτωση για αυτό μετά το μπάνιο στην ντουζιέρα/μπανιέρα, πάντα περνάμε μια στρώση από μια ενυδατική που ταιριάζει στην επιδερμίδα μας. Για το μακιγιάζ επέλεξα να πάρω μαζί μου foundation και όχι κρέμα με χρώμα ή οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί που αντικαθιστά το foundation, γιατί κυρίως θα βαφόμουν για βράδυ οπότε ήθελα καλύτερη κάλυψη. Αφού άπλωνα το foundation, περνούσα concealer κάτω από τα μάτια και πάνω από το άνω χείλος. Έπειτα με ένα φαρδύ πινέλο περνούσα λίγο ρουζ στα ζυγωματικά μου και με ένα πινέλο σκιάς από το ίδιο ρουζ όριζα την κόγχη του ματιού μου για να δώσω λίγο βάθος.

Έπειτα περνούσα στα μάτια και με το εργαλείο για τις βλεφαρίδες τις γύριζα λίγο και τοποθετούσα μάσκαρα. Τέλος αφού περνούσα λίγο lip balm στα χείλη, τελείωνα με μια απόχρωση κραγιόν. Και voila!

Πραγματικά ήταν τα μόνα που χρειάστηκα και θα το δείτε και σεις ότι δεν θα χρειαστείτε παραπάνω πράγματα για το μακιγιάζ σας το καλοκαίρι. Αυτό σίγουρα θα σας γλυτώσει πολύ χώρο αλλά και χρόνο όταν βάφεστε. Λυπηθείτε και αυτόν που θα περιμένει να ετοιμαστείτε για ένα χαλαρό ποτάκι στα σοκάκια του νησιού… χιχι!

Kori

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s