September & October ’16 Favorites

Ο Σεπτέμβρης ήταν ένας πολύ γεμάτος μήνας που πραγματικά τον χάρηκα. Ο Οκτώβρης έχει λίγες μέρες ακόμη μέχρι να μας αποχαιρετήσει οριστικά και σιγά σιγά μπαίνουμε στον Νοέμβρη, ένα μήνα που γενικά τον συμπαθώ πολύ γιατί σε προετοιμάζει για τα Χριστούγεννα. Πάμε όμως να δούμε τα αγαπημένα αυτών των δύο φθινοπωρινών μηνών.

1. “Happiness doesn’t result from what we get, but from what we give.” Ben Carson

Συμμαζεύοντας λίγο την ντουλάπα μου και τα συρτάρια μου, μάζεψα πάλι ένα σωρό ρούχα που δεν χρειάζομαι. Είχα γεμίσει 2-3 σακούλες ρούχα και ενημέρωσα γνωστούς και φίλους ότι θα έψαχνα κάπου να τα δώσω, οπότε αν είχαν και αυτοί κάτι, να τα πηγαίναμε μαζί. Ψάχνοντας βρήκα την “Κιβωτό του Κόσμου” έναν Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στο Καπνεργοστάσιο (Σταθμός Μετρό: Σεπόλια). Είναι ένας υπέροχος χώρος που ξεκίνησε το 1998 από πρωτοβουλία του Πάτερ Αντώνιου όταν ο ίδιος ήταν 26 ετών. Το πως ένιωσα γυρίζοντας στο σπίτι, δεν μπορώ να σας το περιγράψω αλλά σίγουρα η ευχαρίστηση που νιώθεις όταν μοιράζεσαι πράγματα είναι από τα πιο όμορφα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει κανείς.

2. Cholesterol story or how i became a gym-addict

Επιθυμία μου για πολλά χρόνια ήταν να γραφτώ σε ένα γυμναστήριο. Παρόλα αυτά το υψηλό κόστος της συνδρομής με κρατούσε πίσω. Φέτος τα Yava βάλανε πάλι μια προσφορά (48ευρώ/έτος) και είπα στον εαυτό μου “ή τώρα ή ποτέ”. Και έτσι γράφτηκα. Ξεκίνησα πριν από 1,5 μήνα και από τότε φροντίζω να πηγαίνω 3-4 φορές την εβδομάδα. Γενικά δεν πολυσυμπαθώ τα όργανα γυμναστικής, οπότε φροντίζω μία φορά την εβδομάδα να την αφιερώνω εκεί και τις άλλες 3 να συμμετέχω σε ομαδικά προγράμματα. Τα προγράμματα που συμμετέχω είναι pilates, tumbao και bodypump. Αν θέλετε να κάνω ένα post σχετικά με την ρουτίνα γυμναστηρίου, πείτε μου κάτω στα σχόλια αν θα σας ενδιέφερε. Μέσα σε ένα μήνα έχω χάσει 4 κιλά και γενικά το συνδυάζω με υγιεινή διατροφή γιατί οι τελευταίες εξετάσεις έδειξαν χοληστερίνη (κληρονομικότητα sucks). Προσπαθώ να τηρώ και το πρόγραμμα γυμναστηρίου και τη διατροφή και τα χω καταφέρει. Νιώθω ήδη καλύτερα με τον εαυτό μου, όσον αφορά στην εμφάνιση και στη διάθεση. Αυτό το χρόνο θα αφιερωθώ σε αυτό και θα προσπαθήσω να μην παρεκκλίνω παρά μόνο μια φορά την εβδομάδα που την ονομάζω free day και μπορώ να απολαμβάνω λίγο junk food που κανείς δεν εμίσησε όσο και να προσπάθησε.

3. Social media in emergency cases

Πολύ πρόσφατα μου έτυχε μια απίστευτη ιστορία η οποία ενδυνάμωσε την άποψή μου πως τα social media είναι εργαλεία πολύ σημαντικά στα χέρια μας και όσοι τα καταδικάζουν απλά δεν γνωρίζουν ορισμένα πράγματα. Να μη σας τα πολυλογώ, η γιαγιά μου βρήκε στο δρόμο ένα πορτοφόλι γεμάτο χρήματα στο δρόμο και θέλησε να το επιστρέψει. Μέσω του Facebook, εγώ βρήκα τον κάτοχο και αυτό επιστράφηκε ως είχε στον ιδιοκτήτη του. Δεν ξέρω αν σας φαίνεται πολύ συνηθισμένο, εμένα πάλι καθόλου, έψαξα, διασταύρωσα και με λίγη τύχη ενθουσιάστηκα!

4. Αγαπημένο Σαμπουάν

Αυτούς τους δύο μήνες χρησιμοποιώ ένα σαμπουάν που με έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένη και δεν είναι άλλο από της Orzene το σαμπουάν μπύρας για λιπαρά μαλλιά και ειδικότερα στις νέες τέλειες συσκευασίες με αντλία. Εξισορροπεί την λιπαρότητα, το άρωμά του παραμένει για μέρες και η αντλία βοηθά πολύ στην μη κατασπατάληση του προϊόντος.

3550-orzene

5. Seventeen Natural Matte Silky Blusher – 15 Rosy Blush

Δεν είχα ξαναδοκιμάσει ρουζ από την Seventeen. Κακώς. Το πήρα μόνο 12 ευρώ περίπου, είναι πολύ σταθερό, έχει πολλές αποχρώσεις για να διαλέξετε και η συγκεκριμένη που πήρα εγώ είναι πολύ φυσική και ταιριάζει και για πρωί και για απόγευμα. Σίγουρα θα πάρω και άλλη απόχρωση μιας και πλέον αρχίζει η περίοδος που φοράμε μακιγιάζ και τα ρουζ είναι αναπόσπαστα κομμάτια της ρουτίνας μας αυτής. Ρίξτε μια ματιά στο site τους για αποχρώσεις ;).

Αυτά ήταν τα αγαπημένα αυτών των 2 μηνών. Ραντεβού τέλη Νοέμβρη!

xxx,

Kori

2 thoughts on “September & October ’16 Favorites

Leave a comment